Speeldag 13

Nadat de vorige speelweek (deels) werd afgelast door de sneeuw, kan speeldag 13 beschouwd worden als de eerste echte speeldag na de winterstop. Veel ploegen gingen verder op hun elan.

Meerdaal A ging op bezoek bij Lauwe, de vierde in de stand. Het werd een vlotte zege (3-13). Een officieel scheidsrechter duo leidde de match in goede banen zodat onze mannen zich enkel moesten focussen op de match. Yordi De Wel liet zien wat hij waard is in zijn debuut in tweede nationale. Hij won direct drie matchen (B4, B6, B6). Sander bleef ongeslagen. Meerdaal A staat 3 punten voor op eerste achtervolger Vedrinamur. Schulen verloor deze week van Antwerpen en lijkt niet meer mee te spelen voor de titel.

In landelijke kon Meerdaal B niet verder geraken dan een gelijkspel tegen TTGB A. Filip in goede doen kon drie matchen winnen. Maxime en Dirk wonnen er elk twee. Zo heeft de B-ploeg maar twee punten meer op de degradatieplaats, het blijft spannend.

De C-ploeg kon Pingouin A over de knie leggen. Enkel Dirk Dabek was te sterk voor de mannen van de C-ploeg. Het werd 6-10. Voor Meerdaal D was het andermaal net niet. Tegen de sterkste ploeg van de reeks werd het 7-9 in het voordeel van VMS A. Sterke collectieve prestatie van de D-ploeg. Maar voor het behoud zullen er echt punten gepakt moeten worden.

In tweede provinciale speelde Meerdaal E tegen twee man. Het werd een vlotte overwinning met 14-2. Meerdaal F moest het dit weekend opnemen tegen VMS B (4e in 2e provinciale B), die met een sterke ploeg (2 C4, 1 C6 en 1 D0) naar Meerdaal kwamen. Het werd een moeilijke maar mooie wedstrijd, de jeugd (Arno en Jelle) slaagden erin om 2 wedstrijden te winnen : Arno zegevierde zijn eerste C4, won ook van de D0 en Jelle haalde het tegen de C6 en de D0. Frederic won zijn match tegen de C6 en Janus slaagde er jammer genoeg niet in om een matchke mee te pikken. Eindresultaat 5-11 voor de bezoekers. Al bij al een opsteker en een mooie aanzet voor een veelbelovende terugronde.

Meerdaal G verloor opnieuw met 9-7. Iedereen kon winnen van de E0, maar de C6'en waren iets te sterk voor onze youngsters en Wim Hermans.

In vierde provinciale blijft Meerdaal I veilig na een overwinning tegen Vilvo E. Pieter won al zijn matchen. Dankzij sterke prestatie van Linye Lyu (3) aangeuvld met Litrik (2) en Wout (1) werd het 6-10.

Dan naar de play-offs in vijfde provinciale. Meerdaal K speelde direct een topper tegen Tienen A (met D6). Niels was de sterkhouder van de avond en won er drie. Dankzij de regelmatige prestaties van Jan, Jarne en Bram (elk twee) kon er gewonnen worden met 7-9. Dat belooft voor de volgende matchen. Ook Meerdaal L kwam terecht in de play-offs hetzij in een andere reeks. Mattijs kon heel de tegenstand platspelen (3 x E6 en NG), maar de tegenstander bleek te sterk. 11-5 was het verdict.

Ook Meerdaal M (jeugdpleg) zit in de play-offs. Voor de 12-4 zege zorgden Anton (4), Steven (4), Pooya (3) en Frank (1) tegen een sterkere ploeg. Een sterke prestatie van onze jeugd.

De enige ploeg die in de play-downs terechtkwam is de jeugdige N-ploeg. Hier liet Pieter Dannaux van zich spreken door twee NG's te verslaan. Proficiat!

De dames A speelden tegen de laatste in de reeks. Deze match moest dan ook absoluut gewonnen worden . Liese Voets had een complete off-day, maar dat belette Emily en Yamina niet om de overwinning naar zich toe te trekken. Emily (3 x B6) en Yamina (2 x B6) en samen een overwinning in het dubbelspel zorgden voor een 4-6 overwinning. Oef!

De dames B gingen de boot in tegen Leopoldsburg A. Ondanks de drie overwinningen van Sofie (2 x C0, C6 - woaw!) kon de ploeg niet zegevieren. Ze blijven desondanks op een tweede plaats staan met 4 punten meer dan eerste achtervolger Nodo C.