Round-up speeldag 15 - heren

De B laat belangrijke punten liggen in de strijd om het behoud. De D komt na een nieuwe stunt in de linkerkolom van de rangschikking. De F laat zich verrassen en lijdt het eerste puntenverlies van het seizoen. De K verlaat (voorlopig) de degradatieplaatsen.

In Landelijke had de A-ploeg haar wedstrijd al op 20 december afgewerkt: 13-3 werd het tegen Tecemo A.
De B kon een goede zaak doen. Ze kregen het bezoek van het bijna veroordeelde Schulen D. Bij winst zou Meerdaal een enorme bonus pakken op de degradatieconcurrenten. Helaas kon de lijn van vorige week niet doorgetrokken worden. Het werd overigens een pijnlijke 7-9 waardoor er terug naar onderen gekeken moet worden. Volgende speeldag krijgt de B een nieuwe kans bij Zele A dat 1 punt onder hen staat.

In 1ste provinciale was het de D die alle aandacht trok. Jeroen Uyttendaele (C2), Bart Vercruysse (C2), Quentin Kint (C4) en Pieter Philippaerts (C4) gingen tegen alle verwachtingen in met de volle buit (7-9) lopen bij Hurricane B. De tegenstand kwam versterkt voor de dag (3 keer C0 en 1 C2) maar blijft op de 10 plaats staan met 1 punt voor op de 11de, nl. Den Hoek B. Toeval of niet, volgende speeldag mogen ze onderling uitmaken wie zich nog zal kunnen redden. De D ploeg komt op gelijke hoogte van de C ploeg dat tegen Diest C, 2de in de stand, een verdienstelijke wedstrijd speelde. Ze verloren met 6-10.

In 2de stond de E oog in oog met een sterk Diest F. De eindstand loog er niet om: 5-11. Kris Bogaerts klopte 2 C-spelers. Aparna Srinivasan maakte haar wederoptreden, maar moest zich tevreden stellen met setwinst.

In 3de ondervond de F dat ze niet te vroeg victorie mag kraaien. Overijse B, 3de in de stand met een achterstand van 12 punten kwam met 7-9 winnen. Hierdoor stopt de zegereeks van de F bij 14. De voorsprong op TTGB D slinkt tot 2 punten. In dezelfde reeks verloor de H met 4-12 van Sukarti C.
De G kreeg een mokkerslag van Diest H. In de heenronde werd het nog 8-8, maar in de terugronde kenden de mosterdschijters geen genade: 15-1.

In 4de is de K-ploeg opgestaan. Voor het eerst dit seizoen staat het niet op een degradatieplaats. Ze deden haasje-over met Diest L door thuis met 11-5 te winnen. Leading ladies Sofie Van Meerbeek en Annabel Vanbrabant wonnen al hun wedstrijden.
In de andere reeks kende de I geen problemen met Essenbeek D. Het werd een makkelijke 12-4 zege.

In 5de spelen onze ploegen in de play-downs. Dat deze formule een maat voor niets is, werd nog maar eens bewezen. Meerdaal L en Sukarti F speelden 3 tegen 3 wat resulteerde in een gekke 7-8 uitslag. De spelers van de N boekten enkele mooie individuele overwinningen, maar dat kon een 10-6 nederlaag bij Vilvo G niet tegen gaan. In Overijse E - Meerdaal O liet Mattijs Mergan nog maar eens optekenen dat hij uitstekend bezig is. Met 4 op 4 deed hij het zelfs beter dan zijn mama Mona Bosschem. Je zou van minder vrolijk worden. De wedstrijd eindigde op 5-11.