Verslag speelweek 3 & 4

Speeldag 3

Onze dames A trokken afgelopen zaterdag naar Set-Jet Fleur Bleue B waar zij het opnamen tegen B6, C2 en C4. Zij begonnen meteen met een sterke 0-4 voorsprong en eindigde met een mooie 2-8 overwinning. Jammer verloren Kiara en Sofie een nipte match.

De dames B speelden nu pas hun eerste match van het seizoen. Jammer genoeg konden we geen volledige ploeg opstellen maar Annabel en Mona zorgden met hun twee voor een zeer knappe 3-7 overwinning in Diest. Alle matchen werden dus gewonnen, enkel de drie forfaitmatchen. Vooral dank aan Annabel om in de B-ploeg te willen invallen!

De A-ploeg trok deze week naar Doornik. Onze spelers kregen een B0 en 3B2's voorgeschoteld. Dit was de eerste match van onze nieuwe speler, Maksim Vuhka, of Max voor de vrienden. We waren de allen zeer benieuwd hoe hij zou spelen in match. De match ging gelijk op tot 5-5. Hierna moesten Sander en Hans beiden de duimen leggen in de belle. Dit kloofje kon de ploeg niet meer rechtzetten met een 9-7 verlies als gevolg. Jorn, Max en Sander wonnen elk twee matchen, Hans eentje. Toch wel een sterke binnenkomer van onze nieuwkomer Max!

De B-ploeg moest eveneens naar Doornik om het daar op te nemen tegen hun tweede ploeg. Op papier was er misschien wel wat mogelijk met een C0 als vierde man bij de tegenstanders maar uiteindelijk werd er 9-7 verloren. Jan en Yordi waren in vorm en wonnen elk drie matchen, Koen eentje en Jimmy kende een off-day.

Ook voor de C-ploeg lagen er deze week kansen tegen Ninove A. De ploegen waren op papier aan mekaar gewaagd maar uiteindelijk was het enkel Johnson die op niveau presteerde met vier winstmatchen. Stani en Jackson moesten tevreden zijn met elk één match en Kurt had duidelijk een mindere dag. Wel moet gezegd worden dat de belichting in de zaal allesbehalve optimaal was, maar dat laten we in het midden.

De D-ploeg moest deze week niet aan de bak komen, zij spelen hun match tegen Lembeek A pas 12 oktober. Alle supporters dus op post vrijdag 12 oktober in onze sporthal, dit is een must-win match voor onze D-ploeg.

De E-ploeg kende weinig moeite met zijn tegenstander, Diest E. Dirk bleef ongeslagen en de rest won elk drie matchen, 13-3 winst en een gedeelde eerste plaats met het maximum van de punten.

De F-ploeg kende een lastigere avond tegen Diest F waarbij er met 5-11 verloren werd. Hiermee staat onze ploeg laatste en wacht het nog steeds op zijn eerste overwinning.

Onze G-ploeg speelde net zoals de E- en F-ploeg ook tegen Diest. Wij kwamen slechts met drie spelers aan de start maar desalniettemin werd er vrij makkelijk gewonnen met 11-5. Annabel en Jules wonnen alles en Florin deed 3/4.

De H-ploeg nam het op tegen Smash Overijse C. Zij hadden de vorige matchen enkel D0 en D2 opgesteld, dus het beloofde een zware match te worden. Gelukkig konden we onze ploeg versterken met Filip en Waad.  Bij Overijse hadden ze last minute een D2 moeten vervangen, waardoor het plots allemaal veel haalbaarder leek: D2, D2, D6, E0. Met onze D4,D4, D6,D6 konden we hier wel iets rapen. Waad walste over zijn tegenstander, maar Filip had onverwacht veel moeite met de E0, deze bleek een veel taaiere tegenstander dan vermoed. Ondertussen wonnen de D2's vlot hun wedstrijden, zodat we een achterstand opliepen. Mathematisch was het nog mogelijk, maar die hoop werd snel de grond ingeboord. Waad begon last te krijgen van een blessure die opspeelde en de drie belles die we speelden gingen verloren. Enkel Philip kon nog zijn twee laatste matchen winnen. Overijse won met duidelijke 13-3 cijfers. Het was een aangename wedstrijd met sympathieke tegenstanders, maar Overijse was net te sterk. 

De I-ploeg nam het op tegen Essenbeek C dat duidelijk veel te sterk was. Er werd met 13-3 verloren maar dit is zeker geen schande.

Overijse D was de tegenstander van onze K-ploeg. Op papier zouden we zwaar moeten verliezen maar onze spelers laten zich niet zomaar kennen. Na een nek-aan-nek match was het uiteindelijk toch Overijse die bij een 7-7 stand de laatste twee matchen wist te winnen en dus met de overwinning ging lopen. Toch een sterke prestatie van onze spelers!

De L-ploeg kwam met 3 basisspelers (Wim, Eric, Hans) en 1 invaller (Maarten D), dus 1xE4 en 3xE6) aan de start. Tacko speelde met een noppen E4, een sterke E6, een gemiddelde NG en een startende NG. Deze laatste bleek niet aangesloten. Er werd een andere NG wo gezet. Om de nieuwe NG niet te ontgoochelen, speelden wij tegen hem voor de fun. We wonnen er alle 4 van, voor mij was het een zware dobber. Dus nu tijd om te spelen voor de knikkers met volgende resultaten:

- Wim vierde zijn return na blessure met een duidelijke zege tegen de NG. Vervolgens een succesvolle belle tegen de E6. Tegen de noppenspeler lukte het niet ondanks een sterke 2de en 3de set. (2/3).

- Eric klopte eveneens de NG. Daarna een spannende match tegen de E4, verloren in de belle. Vervolgens winst in de match tegen de sterke E6. (2/3).

- Maarten D walste over de noppen E4. Moest daarna wat moeite doen tegen de E6. De NG was een vogel voor de kat.(3/3). Man van de match!

- Hans verloor nipt de eerste set van de E6, daarna was hij bovenmaats. De match tegen de NG startte goed maar hij moest in een spannende match de duimen leggen (0/3).

Kortom de L-ploeg wint met 11-5 en staat met het maximum van de punten!

De M-ploeg won eenvoudig met 4-12 tegen Overijse waarbij Piet, Lotte en Katie allen 4/4 deden.

De N-ploeg kende minder geluk en verloor met 11-5 tegen Diest N. Onze ploeg moest wel maar met drie spelen dus het was sowieso een moeilijke opgave geweest.

De O-ploeg heeft deze derde speelweek jammer genoeg forfait moeten geven.

Speeldag 4

Onze Dames A hebben pijnlijk puntenverlies geleden. Tegenstander was EBS met B6, C0 en C2 dus zeker haalbaar. Emily bleef zoals we van haar gewoon zijn ongeslagen, Kiara won één match en Annabel was wat ongelukkig en wist geen match winnend af te sluiten. Doordat de dubbel gewonnen werd was de eindstand 5-5. In totaal werden er twee belles gespeeld en EBS wist deze alle twee te winnen dus met wat meeval hadden we kunnen winnen. Dit gelijkspel is zeker geen drama maar iedereen is nu wel wakkergeschut en zullen proberen dit om te zetten in positieve energie naar volgende match toe.

De dames B spelen hun tweede match pas 20 oktober thuis tegen Tacko A.

De heren A-ploeg moesten naar de leider in hun reeks, Braine L’Alleud A (3x B0, B2). Winnen tegen deze titelkandidaat was eigenlijk een mission impossible maar het doel was om het beste van zichzelf te geven want je krijgt niet elke dag de kans om tegen zo’n ploeg te spelen. We mogen Hans wel uitroepen tot speler van de match met 3 winstmatchen of zoals ze in het frans wel durven zeggen, extraordinaire! Sander was ook in vorm met 2 overwinningen en Yordi & Max betaalden vooral leergeld waardoor er met 11-5 verloren werd.

De spelers van de B-ploeg konden deze week eens wat anders doen op zaterdagavond aangezien ze forfait kregen van La Cipale. Deze ploeg heeft tevens algemeen forfait gegeven in deze reeks.

De C-ploeg kon deze week versterking van Jan en Koen rekenen aangezien de B-ploeg forfait kreeg. Samen met Kenny en Johnson moesten ze proberen de drie punten mee te nemen uit Mechelen dat met 3xB6 en C2 aan de start kwam. Eén van de B6’en van de tegenstander moest tijdens zijn tweede match opgeven wegens ziekte, hierdoor lag de weg naar de overwinning helemaal open. Jan was de primus van de ploeg met 4/4, Koen deed 3/4, Johnson en Kenny moesten genoegen nemen met 1/3 waardoor we uiteindelijk met 5-11 wonnen. De C-ploeg staat nu na vier speeldagen op een zeer knappe 4e plaats.

Ook de D-ploeg kon zwaar versterkt aan de start komen en speelde met 2xB6 en 2xC0. Tot 5-5 speelde Dilbeek zeer goed mee maar uiteindelijk won onze ploeg nog vrij eenvoudig met 11-5. Jackson en Stani bleven beiden ongeslagen. Nu vrijdag 12 oktober speelt de D-ploeg thuis haar uitgestelde match tegen Lembeek A, supporters zijn meer dan welkom om onze ploeg naar de overwinning te schreeuwen!

De E-ploeg wist met duidelijk 13-3 cijfers te winnen van Vilvo C (dat wel maar met drie speelde). Door deze overwinning komt de ploeg aan de leiding van het klassement.

De F-ploeg wou niet onderdoen voor de E-ploeg en won ook met 13-3. Dit was een belangrijke overwinning en zijn hierdoor weg van de laatste plaats.

De G-ploeg moest zich tevreden stellen met een gelijkspel tegen Vilvo E. Verrassend was wel dat de E0 van Vilvo al zijn matchen wist te winnen. Er had zeker een overwinning ingezeten aangezien de laatste vier matchen allemaal in een belle verloren gingen, jammer.

Lembeek C was de uitdager van de H-ploeg en ze waren duidelijk enkele maatjes sterker dan onze ploeg. Onze ploeg gaf het beste van zichzelf maar er werd toch zwaar verloren met 14-2. De H-ploeg staat wel in de buik van het klassement op een 8e plaats na vier speeldagen.

Ook de I-ploeg was niet opgewassen tegen zijn tegenstander en er werd eveneens met 14-2 verloren. Hierdoor zakt de ploeg naar de voorlaatste plaats.

De K-ploeg op haar beurt kon ook niet winnen. Tegen Pingouin D werd er met 11-5 verloren.

De L-ploeg was deze week vrij.

De M-ploeg zette een knalprestatie neer door met  0-16 in en tegen Hurricane K te gaan winnen. Proficiat aan Maarten, Katie, Lotte en Jonas!

Meerdaal N-Meerdaal O was de clash van de speeldag en het was de N-ploeg die met 10-5 aan het langste eind trok. De twee ploegen blijven wel respectievelijk voorlaatste en laatste in de reeks.