Round-up speeldag 11 - heren

In 2de nationale stond de A-ploeg voor deze speeldag nog op een 8ste plaats die hen maar 1 schamel puntje verwijderde van de laatste plaats waar Wavre-Walhain A stond. Tot nu toe had de A-ploeg geen hoogstaand seizoen beleefd, maar dee matchen die gewonnen moesten worden werden allemaal gewonnen. Wavre-Walhain was ook zo'n match, maar deze keer draaide het helemaal anders uit. Het was onder leiding van oud-lid Mathieu Monseux dat we een pandoering kregen: 3-13. Hierdoor zijn we meteen naar de laatste plaats verwezen en wacht ons nog een ontzettend zware terugronde.

De B-ploeg in Landelijke had met de overwinning van vorige week terug hoop doen oplaaien. Nu kwam Salamander Mechelen E op bezoek. Jeroen Vandeur en Bruno Van Damme namen het voortouw met elk 4 op 4 in de relatief eenvoudige 11-5 zege. We staan nu op plaats 10 wat aan het einde van het seizoen een herkansing oplevert in de eindronde. Om die te ontlopen zal er in de terugronde scherper gespeeld moeten worden.

In 1ste provinciale zorgde de D-ploeg ij zo na voor een stunt bij Vilvo B. Janus De Bondt (C6), vaste waarde in 2de provinciale, verving de blokkende Kristof Dekimpe en beleefde misschien wel zijn beste avond ooit. In zijn eerste match tegen een C2 had hij nog dat tikkeltje geluk nodig om het nipt te halen in de belle. Volledig onder stoom liet hij van de andere tegenstanders (C0, C2 en C4) geen spaander heel! Jeroen Uyttendaele won 2 wedstrijden, Maxime Lamotte 1 en Bert Janssens kon in de laatste wedstrijd 2 machtballen niet verzilveren en bleef onverdiend op 0 steken. Een verwachte, maar toch ontgoochelende 9-7 nederlaag was het verdict.  De C-ploeg nam het op tegen degradatiekandidaat Diest E. Onze jongens (3 * C0 en 1 C2) kenden een collectieve off-day tegen 2 * C2, 1 C4 en 1 C6. Het werd een beschamende 10-6 nederlaag. De C-ploeg blijft wel mooi in de middenmoot staan op plaats 6, terwijl de D-ploeg op plaats 11 de tegenstand ziet weglopen. Aan kop staat Tacko A dat de topper tegen co-leider Hurricane A won met 9-7.

In 2de provinciale boekte de E-ploeg een belangrijke overwinning bij Diest G. Hierdoor heeft de E-ploeg aansluiting met de middenmoot en kunnen ze vol vertrouwen de terugronde tegemoet gaan.
De F-ploeg zat de laatste weken op een wolk door tweemaal achtereen te winnen. Tegen VMS B hadden ze ook een grote kans aangezien ze samen de laatste plaats deelden met Diest H. Ze gingen verder op hun elan en sloegen direct een kloof die aanvankelijk leek stand te houden. Bij een 4-8 voorsprong was de overwinning bijna binnen, maar net dan stokte de machine. We wonnen geen enkele match meer en mochten onszelf wel voor de kop slaan dat het 8-8 werd. Een pluspunt is wel dat we niet meer de rode lantaarn hebben en samen met VMS de 10de plaats bekleden. Er zal nog gewerkt moeten worden in de terugronde.

De G-ploeg is onze vertegenwoordiger in 3de provinciale. Tegen leider VMS C speelden we een verdienstelijke wedstrijd, maar een stunt zat er niet in. Een 6-10 nederlaag was ons deel. Met een plaats net boven de degradatieplaatsen moeten we in de terugronde van eigen sterkte uitgaan en punten pakken waar we die kunnen pakken.

In 4de provinciale had de H-ploeg vorig week de koppositie herovert. Lang hebben we niet kunnen genieten. Achtervolger Diest K verraste door met zware 4-12 cijfers te komen winnen. Diest neemt de kop over en krijgt het gezelschap van Blauwput C dat met de nodige moeite tegen onze I-ploeg, met wederom een sterke Wim Hermans (4 op 4), won. De H staat nu op plaats 3, terwijl de I terug de rode lantaarn heeft. Het belooft een boeiende terugronde te worden.
In de andere reeks in 4de speelde de K-ploeg tegen een sterk Diest L. We vochten voor elk punten wat in een verdienstelijke 6-10 nederlaag resulteerde. Met een 10de plaats en 3 punten voor op plaats 11 blijft het wel opletten geblazen.

De ploegen in 5de provinciale kende de M-ploeg geen leuke wedstrijden. Ze verloren met 16-0 forfaitcijfers tegen TTGB G.  Meerdaal L kende heel wat moeite met Werchter G. Gelukkig hielden Bart Baeyens en Piet Carlier het hoofd koel en wonnen elk 3 wedstrijden in de 7-9 overwinning. Voor geen van beide ploegen zit er promotie in zodat er in de terugronde ongedwongen kan gespeeld worden. De N-ploeg kwam deze week niet in actie.