Round-up speelweek 22: kampioen zijn is plezant bis

Verslag speelweek 22

Het doek is gevallen over de competitie van het seizoen 2017-2018. De C-ploeg heeft voor de kers op de taart gezorgd door op deze laatste speeldag de titel binnen te halen. Nu hebben we in totaal vijf kampioenenploegen: heren A, B, C, D en de damesploeg. We kunnen dus terugblikken op een zeer succesvol jaar!

De A-ploeg heeft zijn seizoen afgesloten met een 8-8 gelijkspel tegen Hoeselt B. Sander en Jorn deden beiden 3/4 en Jimmy won 2 matchen. De A-ploeg was al langer zeker van de titel dus de overwinning was geen noodzaak. Zo gaat onze A-ploeg na één jaar in 2e nationale terug naar 1e nationale met de duidelijke ambitie om er een lang verblijf van de maken. Ook nog een woordje van dank aan Sander en Jorn. Zij hebben een groot aandeel in deze titel aangezien zij respectievelijk 3e en 4e in de individuele rangschikking zijn geëindigd.

De damesploeg had vorige week reeds haar laatste match en ze maakten er een echte galamatch van door met 9-1 te winnen. Ze stijgen hierdoor terug naar 2e nationale, daar horen ze immers thuis! Hier prijkt heel de ploeg bovenaan in de individuele rangschikking. Annabel staat 2e, Sofie 4e en helemaal bovenaan op de eerste plaats staat Emily met 100%. Dit voorspelt alleen maar goeds naar volgend jaar toe!

Ook onze B-ploeg speelde in Hoeselt maar moest nipt de duimen leggen voor Hoeselt C. Hans bleef feilloos met 4/4, Jan moest genoegen nemen met 2 winstmatchen en Kurt won één match. Dit bracht de score op een 9-7 verlies. Deze laatste match mocht Emily ook meespelen en toonde in haar matchen tot wat ze in staat is. Deze nederlaag verandert niets meer voor onze ploeg, zij waren evenals de A-ploeg al langer zeker van de titel en mogen volgend jaar aantreden in 2e nationale. Dit is tevens de eerst maal in de geschiedenis van de club dat onze B-ploeg naar 2e nationale promoveert, een welgemeende proficiat! Ook hier hebben we een uitblinker, Vanja Beerts. Onze voorzitter heeft het voor mekaar gekregen om eerste te eindigen in de individuele rankschikking met slechts twee verliesmatchen, proficiat!

Voor de C-ploeg was het deze laatste speeldag nog van moeten om als kampioen te eindigen. Diest D was de tegenstander en een gelijkspel was genoeg om de titel binnen te halen. De laatste weken speelde Diest steeds met een versterkte opstelling dus het was afwachten met wat ze voor de dag zouden komen en of ze nog roet in het eten zouden gooien voor onze ploeg. Uiteindelijk speelde Diest maar met twee C2’s en een E6 en dus kon het feest eigenlijk al beginnen. Onze ploeg won met 2-14 met dank aan Stani, Jackson, Kenny en Kevin. Hiermee is de C-ploeg kampioen en na één jaar in 1e provinciale gaat de C-ploeg terug naar landelijke divisie. Dit is een mooie bekroning voor iedereen die zich ingezet heeft voor de ploeg en hopelijk kan de C-ploeg vanaf nu een standvastige ploeg worden in landelijke.

De D-ploeg was ook al zeker van de titel maar dat weerhield hen niet om ook hun laatste match tegen VMS B met 13-3 te winnen. De D-ploeg gaat nu terug naar 1e provinciale, dik verdiend! Ook in 1e provinciale staat Meerdaal aan de top in de individuele rangschikking: op de eerste plaats vinden we Quentin terug, Bart staat tweede, Kevin is vierde geworden en Alexander staat zesde.

De E-ploeg had een zware laatste match tegen Werchter A (B6, C0, C0, C2). Uiteindelijk won werchter vrij makkelijk met 3-13 maar zowel Eddy, Stefano als Sofie wisten hier knap elk een match te winnen. Sofie (D0) wist zomaar even te winnen van de ervaren Gabriella Vinci (B6), we wisten dat ze tot veel in staat is maar hier worden we even stil van en nemen we toch wel onze hoed voor af. De E-ploeg beëindigd het seizoen op een zeer knappe 4e plaats.

De F-ploeg kende weinig tegenstand in zijn laatste match van het seizoen. Tegen Diest F werd er met 14-2 gewonnen. De ploeg sluit het seizoen af op een 6e plaats, amper twee plaatsen onder de E-ploeg, knap!

De G-ploeg verloor jammer genoeg met zware 16-0 cijfers zijn laatste match tegen Blauwput B. De G-ploeg eindigt laatste met slechts één overwinning en zakt hierdoor naar 3e provinciale.

Voor de H-ploeg viel er niets meer te winnen of verliezen. Afgelopen week werd het behoud in 3e provinciale reeds verzekerd. Nu, deze laatste match, heeft de ploeg met 14-2 verloren. De H-ploeg beëindigd het seizoen op een 9e plaats.

In het midden van het seizoen is jammer genoeg beslist om algemeen forfait te geven met de I-ploeg wegens een gebrek aan spelers en moest de ploeg vaak onvolledig aantreden. Hierdoor zakt de ploeg naar 4e provinciale en zal er een oplossing moeten gevonden worden naar volgend jaar toe voor genoeg spelers te vinden.

De K-ploeg had ook nog een belangrijke match voor de boeg met het oog op de tweede plaats. Bij winst zou de ploeg tweede eindigen en alsnog kans maken op promotie via de eindrondes. De ploeg wist duidelijk met deze druk om te gaan en won overtuigend met 3-13. Zij gaan op naar 3e provinciale.

De L-ploeg kende een zwaar seizoen maar ze sluiten het seizoen wel af in schoonheid door hun laatste match tegen Sukarti C met 6-10 te winnen. De ploeg eindigt uiteindelijk wel voorlaatste in de rangschikking en zal hierdoor degraderen naar 5e provinciale.

De M-ploeg wist zijn laatste match met 3-13 te winnen tegen Smash Dolfijn G en eindigt hiermee derde in de eindrangschikking en speelt eindronden om op te gaan naar 4e.

De N-ploeg kon zijn laatste match van de play offs niet winnen. Tegen Hurricane K werd er met 10-6 verloren maar blijven wel op een tweede plaats staan. Dilbeek G was duidelijk de sterkste in deze play offs.

De O-ploeg verliest de laatste match tegen Werchter N met 12-4. De ploeg sluit het seizoen af op een derde plaats in de play downs.