Verslag speelweek 16

We kunnen tevreden terugblikken op de voorbije speelweek met enkele ruime overwinningen waarbij de titelambities nog duidelijker in de verf werden gezet.

De A-ploeg kende weinig moeite met Neufvilles Senne A, laatste in de stand. Voor de gelegenheid werd ook Filip Deleersnijder letterlijk van onder het stof gehaald. De tegenstanders kwamen maar met drie opdagen (B4, B6, D0) en de eindscore was een makkelijke 14-2 overwinning. Jorn en Sander bleven ongeslagen, Jan en Filip moesten elk één match prijsgeven. Filip wist wel zeer knap de B4 te verschalken. Een mooie binnenkomer!

De damesploeg nam het thuis op tegen Stekene (laatste). Net zoals bij de mannen A-ploeg werd ook hier zeer eenvoudig gewonnen, nl. met 9-1. Speelsters van dienst waren Sofie, Annabel en Mona. Mona slaagde er zelfs in om een C6 te verslagen!

De B-ploeg volgende het voorbeeld van zijn ‘grote broer’ en wist ook stevig uit te halen. Tegen Hamme werd er gewonnen met 13-3. De B-ploeg staat nu zelfs nog steviger aan de leiding aangezien Salamander A opnieuw verloor. Salamander A is hierdoor zelfs naar de derde plaats gezakt. Nu is het Gierle A dat de tweede plaats heeft ingenomen, maar dat is ondertussen al op zeven punten.

De C-ploeg moest het opnemen tegen Overijse A, in de heenronde werd er tegen deze ploeg gelijkgespeeld dus iedereen was op zijn hoede. Met een D2 als vierde man was de tegenploeg niet opgewassen tegen ons. Er werd gewonnen met 14-2 en behoudt hiermee de eerste plaats. Volgende week is er de topaffiche tussen Meerdaal C en Vilvo A in een onderling duel voor de eerste plaats. Deze match vindt plaats op verplaatsing in Vilvo op vrijdagavond (23/02) en onze mannen zullen alle steun kunnen gebruiken dus alle supporters daarheen!

De D-ploeg wist op haar beurt ook te winnen. Thuis tegen Dilbeek B wist men een 10-6 overwinning te boeken. Hierbij was het vooral een sterke teamprestatie die de doorslag gaf. Alexander en Emily waren het beste in vorm met elk drie winstmatchen.

De E-ploeg moest het opnemen tegen de leider in de reeks, Smash Dolfijn D. Logischerwijze werd er verloren en het was enkel Kiara die een match wist te winnen. Daarnaast gaf de tegenstander ook nog een match forfait waardoor de eindscore op een 2-14 nederlaag kwam.

De F-ploeg wist wederom te winnen. Tegen Werchter C werd er met 10-6 gewonnen en het was duidelijk de jeugd die zich kon doordrukken. Michiel deed 4/4 en Jelle en Sofie wonnen elk drie matchen.

De G-ploeg kon dit seizoen nog geen enkele match winnen en ook deze week kwam daar geen verandering in. Tegen Diest E dat maar met drie spelers voor de dag kwam werd er met 12-4 verloren.

De H-ploeg nam het op tegen laatste in de stand, Pingouin D. Er werd op verplaatsing gewonnen met 6-10. Na 16 speeldagen is staat de ploeg op een mooie zevende plaats.

De K-ploeg moest ook op verplaatsing naar Pingouin om het daar op te nemen tegen hun E-ploeg. Onze ploeg ging bleef op de gas drukken en gunde de tegenstanders maar één winstmatch. 1-15 was het eindverdict.

De L-ploeg nam het thuis op tegen Essenbeek D. De wedstrijd ging vrij gelijk op en onze ploeg wist zich naar het einde toe op een 8-6 voorsprong te spelen. Essenbeek vocht zich echter nog kranig terug en wist er een gelijkspelen uit te halen. Al bij al misschien een billijk resultaat al overheerst toch het gevoel dat er meer in zat.

Op verplaatsing wist onze M-ploeg knap met 4-12 tegen Lembeek D te winnen. Thierry was man van de match (3 winstmatchen als NG tegen 2 x E6 en 1 x NG).

In de play-offs nam onze N-ploeg het thuis op tegen Diest M. Er werd met 12-4 gewonnen en blijft hierdoor op een tweede plaats staan.

De O-ploeg kende in haar play-down match minder geluk. Tegen Overijse F werd er met 6-10 verloren. Volgende week nieuwe kansen op een overwinning en hogerop te klimmen in het klassement.