Verslag Vlaams Kampioenschap 2018

De Vlaamse Kampioenschappen vonden dit jaar plaats in Erembodegem (Aalst). Al bij al was het geen succeseditie voor Meerdaal aangezien we geen medailles hebben kunnen bemachtigen.

In de reeks heren B hadden we Jorn en Sander die op zoek gingen naar eremetaal. Beiden begonnen sterk aan de dag. Jorn werd vrij eenvoudig eerste van zijn poule en Sander werd tweede in de poule na Olav (B0). De 1/8 finale was echter het eindstation voor onze beide mannen, ze gingen alle twee onderuit tegen de gebroeders Poel. Sander verloor met 1-3 tegen Ward Poel en Jorn verloor in de belle tegen zijn ex-ploegmaat Jan Poel. Het is zeker geen schande om tegen deze twee spelers te verliezen maar we wisten op voorhand dat het een close call ging worden.

Bij de dames B kwamen Emily en Sofie in actie. Sofie moest meteen haar beste niveau bovenhalen want ze zat in een zware poule met B2, B4, B6. De B2 en B4 bleken iets te sterk voor Sofie maar de B6 wist ze wel knap te winnen met 3-0. Dit was jammer genoeg onvoldoende om door te stoten naar de volgende ronde. Van Emily zijn we gewoon dat ze zeer goed presteert op kampioenschappen, het was dus uitkijken naar haar prestaties. Vanaf de eerste bal wist Emily op een hoog niveau te spelen en haar eerste twee matchen werden vlot gewonnen. Tot dan toe leek er geen vuiltje aan de lucht. In haar laatste poulematch tegen Wendel Depuydt (B2) was ze eigenlijk ook de betere speelster maar ze kon deze match niet naar haar toetrekken. Ze eindigde als twee in haar poule en in de kwart finale moest ze het opnemen tegen Lies Poel (B2). In deze partij deed ze haar uiterste best maar het was Lies die met de overwinning aan de haal ging. Ondanks het feit dat er misschien meer inzat mag Emily fier zijn op wat ze gepresteerd heeft!

Jelle en Kenny waren onze vertegenwoordigers in de reeks heren C. Voor Jelle zou het een moeilijke opgave worden aangezien hij als C6 de enige speler aanwezig was lager dan C2. Hij had dan ook een stevige poule en beide matchen gingen jammer genoeg verloren. Onze hoop op een medaille was dan gericht op Kenny maar hij presteerde ver ondermaats en ging er reeds in de poule uit. Er had zeker meer ingezeten aangezien hij een belle verloor en in de andere match ook zijn kansen had maar op de cruciale momenten was het gewoon niet goed genoeg.

Bij de dames C moesten Kiara en Annabel de kleuren van Meerdaal verdedigen. Kiara wist in haar poule zowel één match te winnen en één match te verliezen. Op basis van de gewonnen en verloren sets was zij de ongelukkige en stopte haar verhaal in de poulefase. Annabel wist op haar beurt twee matchen te winnen en eentje te verliezen in de poule. Na set- en puntentelling eindigde ze uiteindelijk op een tweede plaats. In kwart finale moest ze het opnemen tegen Lynn Crauwels (C2), zij bleek in vier sets net iets te sterk en dus ook Annabel haar avontuur kwam tot een einde.

Bij de heren D kende Mattijs een minder dag en wist geen match te winnen. Dit is jammer maar als D6 moet hij dit vooral zien als een leerschool en we zijn ervan overtuigd dat hij volgend jaar verder zal geraken.

Als laatste hebben we Lotte en Katie bij de dames D. Ook zij kenden geen topdag en eindigden beiden laatste in hun poule. Wel moet gezegd worden dat de tegenstand zeer sterk was.