Verslag speelweek 7

De A-ploeg moest deze week op verplaatsing naar Namen en spelen tegen TT Palette des 3 Vallées A. Sander, Jorn, Jan en Yordi gingen maar met één missie naar het verre Namen, nl. de 3 punten mee naar huis nemen. Onze mannen slaagden hierin met glans. Sander deed een mooie 4/4, Jorn won 3 matchen en Jan en Yordi wonnen elk 2 matchen. 5-11 was de eindscore.
 
De B-ploeg had een zware verplaatsing op de agenda staan, het moest nl. tegen Gierle A, de vierde in de stand met Ken Gielen die nog ongeslagen is in de reeks. Onze ploeg trad aan met Hans, Jimmy, Koen en Kurt. Alle vier onze spelers zouden hun beste niveau moeten halen om deze ontmoeting te kunnen winnen. Hans had de opdracht duidelijk begrepen en bleef feilloos met een knappe 4/4. Jimmy en Koen konden beiden 2 matchen naar hun hand zetten maar Kurt kon jammer genoeg niets winnen. Onze jongens moesten zich tevreden stellen met een 8-8 gelijkspel. Hier had zeker meer ingezeten, wetende dat Jimmy matchballen had tegen Ken Gielen en Kurt die twee belles verloor. Jammer maar niets is verloren want binnen enkele weken kan alles rechtgezet worden, dan speelt onze B-ploeg tegen de leider, Salamander A.
 
De C-ploeg had op papier een haalbare verplaatsing, het moest tegen de voorlaatste in de stand, Vilvo B. Onze ploeg was deze week wel niet op volle sterkte. Met een blessure van Stani en Jackson die in het buitenland zat waren twee van de sterkhouders van de C-ploeg afwezig. Wij speelden met Kenny, Maxime, Dirk en Quentin, allen C0. Vilvo kwam ook sterk voor de dag met twee C0’en in vorm (Koen Vanpoucke en Alan Ooms). Kenny wist 3 matchen te winnen. Quentin, net terug uit vakantie, wist 2 matchen te winnen. Dirk Lamproye en Maxime kenden beiden een offday en deden elk maar 1/4. Er werd dus met 9-7 verloren en hierdoor is de C-ploeg hun eerste plaats kwijt aan Vilvo A.
 
De D-ploeg met Emily, Bart, Kevin en Stefano kenden weinig moeite met Sukarti B. Er werd eenvoudig gewonnen met 14-2 en enkel Bart en Emily moesten elk één match prijsgeven. De D-ploeg blijft zo mooi op kop van het klassement.
 
De E-ploeg en F-ploeg waren deze week vrij, zei hadden nl. hun onderlinge match al enkele weken geleden gespeeld. Hierin trok de E-ploeg aan het langste eind met een 13-3 overwinning. Er was ook een mooie prestatie van Sofie te noteren, zij wist als D0 tegen Pieter Philippaerts (C6) en Eddy Kunnen (C4) te winnen.
 
De G-ploeg moest op verplaatsing naar VMS en het opnemen tegen hun B-ploeg. Al snel bleek dat VMS een maatje te sterk was en er werd met 14-2 verloren. Kiara wist wel twee matchen te winnen tegen twee maal C6. Annabel was ook dicht bij een overwinning maar kon een belle jammer genoeg niet winnen.
 
De H-ploeg ging met goede moed op verplaatsing naar Werchter en speelden tegen hun D-ploeg. Onze ploeg kon een knappe 7-9 overwinning boeken. Hiermee hebben ze 3 belangrijke punten binnengehaald en staan ze op een 9e plaats.
 
De I-ploeg kon deze week wederom niet winnen. Het verloor met 12-4 tegen Essenbeek B maar onze ploeg kwam slechts met 3 spelers aan de start. Voor de I-ploeg zal het dit seizoen een moeilijk verhaal worden, ze hebben nog niet kunnen winnen maar elke week is een nieuwe kans om te winnen.
 
De K-ploeg heeft deze week stevig uitgehaald. Steven, Matthias, Niels en Mona moesten het thuis opnemen tegen Tacko E. Het werd maar liefst 15-1, mooie prestatie! De K-ploeg blijft hierdoor op de eerste plaats in het klassement.
 
De L-ploeg verloor met het kleinste verschil van Humbeek C. Onze ploeg kon 7 matchen winnen tegen een sterk Humbeek, dit was jammer genoeg net niet genoeg om te winnen. Hopelijk kan er de volgende weken wel eens gewonnen worden want aan inzet zeker geen gebrek!
 
De M-ploeg speelde thuis tegen Den Hoek C. Op papier waren dit twee ongeveer evenwaardige ploegen en de eindscore van 8-8 mag dan ook geen verbazing opwekken. Er zat evenwel meer in want er werden vier belles verloren.
 
De N-ploeg wist de strafste prestatie van de week neer te zetten door in en tegen Diest O met 0-16 te gaan winnen. Hopelijk is de N-ploeg nu vertrokken voor de rest van het seizoen en wie weet kunnen zij dit kunstje volgende week weer overdoen.
 
Als laatste hebben we de damesploeg, met Emily, Annabel en Sofie. Zij kenden deze week wederom geen genade en wonnen met 0-10 in en tegen Nodo C.
 
Het was dus een week met enkele mooie overwinningen maar ook enkele ploegen die met punten gemorst hebben. We blijven dus achter met een dubbel gevoel.
 
Uw reporter Kenny :)