Toernooien

Is de reguliere competitie niet genoeg voor jou? Wil je meer kunnen spelen? Neem dan eens deel aan een toernooi. Een toernooi geeft je de kans om eens andere tegenstanders tegen te komen of in andere formules te spelen dan de reguliere competitie. Gedurende het hele seizoen worden er toernooien georganiseerd, zowel door de bond (VTTL en KBTTB) als door clubs. Als je wil kan je elk weekend een toernooi spelen.

Op deze pagina vind je een overzicht van de toernooien georganiseerd door de bond, opgedeeld in categorieen. Toernooien worden meestel georganiseerd per leeftijd (-12, -21 ..) of per reeks (NG, E, ...). Elk toernooi heeft zijn eigen systeem om tot een klassement te komen. Sommige toernooien worden gespeeld tot er 1 winnaar is, andere eindigen in een onderlinge klassering van de spelers.

Toernooien worden georganiseerd op Provinciaal, Vlaams of Nationaal niveau. Hoe groter de regio hoe meer verschillende spelers en speelstijlen je tegenkomt, maar ook hoe verder je moet rijden. Nationale toernooien vinden meestal in LLN plaats (ongeveer 25 km van Leuven).

De toernooien hieronder vinden elke jaar rond dezelfde periode plaats. De exacte data voor dit jaar vind je op deze kalender

Voor de meeste toernooien kan je je inschrijven via Frenoy. Voor sommige toernooien moet je je kwalificeren, enkele zijn op uitnodiging.

 

Criteriums

Vlaams Jeugdcriterium 

-12 Meisjes Jongens Enkel

Het Vlaams jeugdcriterium verloopt in 4 fasen en eindigt in een finale waarin de spelers met de meeste punten het tegen mekaar opnemen. Je kan voor elk van de fasen apart inschrijven. De spelers worden ingedeeld in poules per leeftijd, jongens en meisjes apart.  

 

Provinciaal Criterium -12

-12 Enkel

De bedoeling is om onze allerjongsten kennis te laten maken met het spelen van wedstrijdjes tegen spelers van hetzelfde geslacht en leeftijd. Dezelfde doelgroep als voor het Vlaamse jeugdcriterium -12: benjamins, preminiemen en eerstejaars miniemen. Klik hier voor het reglement.

 

Criterium Seniors

Alle leeftijden Meisjes Jongens Enkel

Het provinciaal criterium seniors staat open voor alle leeftijden. De spelers worden ingedeeld in poules per klassementsreeks. Nadien wordt er gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. De deelnemers die het podium bereiken zijn gekwalificeerd voor het Vlaams Kampioenschap. 

 

Kampioenschappen

Wil je een spoor nalaten in de annalen van het tafeltennis of indruk maken op je familie met je titles, neem dan deel aan de kampioenschappen. 

Provinciaal jeugdkampioenschap

 -21 Meisjes Jongens Enkel Dubbel

De eerste kans om een medaille te rapen voor veel beginnende spelertjes. Hoe jonger je er aan mee doet, des te groter is de kans dat je met eremetaal naar huis komt. De spelers worden ingedeeld per leeftijdsgroep. Het podium (plaats 1 tot 4) plaatst zich voor het Vlaamse kampioenschap. Dit is ook een van de weinige toernooien waar je kan dubbelen. 

 

Provinciaal kampioenschap seniors

Alle leeftijden Meisjes Jongens Enkel

Ingedeeld in klassementsreeksen krijgt iedereen de kans om te laten zien dat hij of zij de beste is van de provincie. Het podium mag zich meten met de rest van Vlaanderen in het Vlaamse kampioenschap (uitgezonderd de NGs). 

 

Provinciaal kampioenschap dubbel

Alle leeftijden Meisjes Jongens Gemengd Dubbel

Profiteer van dit toernooi om met je dubbelpartner medailles binnen te rijven. De spelers worden opgedeeld in klassementsreeksen volgens het hoogste klassement van het paar. Spelers die het podium bereiken mogen naar het Belgische kampioenschap. 

 

Provinciaal kampioenschap veteranen

+40 Meisjes Jongens Gemengd Enkel Dubbel

In dit toernooi krijgen de veteranen de kans om voor een medaille te spelen zonder dat jongere spelers hen voor de voeten lopen. De spelers worden ingedeeld volgens leeftijd. De gemoedelijke sfeer verhindert niet dat er epische wedstrijden gespeeld worden. Deelname volstaat voor kwalificatie voor het Belgische kampioenschap.

 

Vlaamse jeugdkampioenschappen


-18 Meisjes Jongens Enkel

Via het provinciaal jeugdcriterium kan men zich plaatsen voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. De eerste twee van elke leeftijdscategorie (t.e.m. junioren) mogen deelnemen aan het jeugdtornooi dat altijd plaatsvindt op 11 november.

 

Vlaamse kampioenschappen 

Alle leeftijden Meisjes Jongens Enkel

In de Vlaamse kampioenschappen krijg je de kans om je te meten met spelers uit de andere provincies in jouw klassementsreeks. Toegang tot het kampioenschap is enkel mogelijk via het podium van het provinciaal criterium of het provinciale kampioenschap.

 

Nationale kampioenschappen 

Alle leeftijden Meisjes Jongens Enkel

Ben je in de bovenste helft geëindigd bij de Vlaamse kampioenschappen? Dan mag je spelen tegen onze kameraden van over de taalgrens. Als je hier raakt, hoor je bij top van Belgie. 

Jeugdliga

Provinciale jeugdliga

-18 Gemengd Enkel 

Ben je nog geen 18 en speel je graag een match meer? Dan kan je drie maal per seizoen meedoen aan de jeugdliga. De spelers worden opgelijst van sterk naar minder sterk en opgedeeld in grote (6-8) poules, zodat iedereen veel kan spelen. Ben je bij de eerste twee van je poule dan mag je de volgende keer een poule hoger spelen. Was je niet op je sterkst, dan speel je een poule lager. Alleszins een kans om nieuwe vrienden te maken.