Round-up speeldag 8 - heren

In 2de nationale leed onze A-ploeg een derde nederlaag op rij.  Het bezoek van Gullegem B bracht een 2-14 met zich mee.  Meerdaal A staat hierdoor op een 8ste plaats, maar het verschil met de 12de (en laatste!) plaats bedraagt slechts 2 punten. In de resterende wedstrijden van de heenronde zullen nog een aantal punten gepuurd moeten worden om zorgeloos de feestdagen tegemoet te gaan.

Grotere zorgen zijn er voor de B-ploeg in Landelijke. De wedstrijd tegen Zele A was er eentje die met rood aangestipt stond: er moest gewonnen worden. Karel Lovenich en Bruno Van Damme, beiden uit de A-ploeg, waren opgetrommeld als versterking. Zele A stelde daar een meer dan degelijke ploeg tegenover. De wedstrijd ging gelijk op tot 6-6, maar toen ging het licht uit. Het was vooral Zelenaar Mathieu Van Damme (C2) die op zeer hoog niveau acteerde en ons een 7-9 nederlaag aan de broek smeerde.  We staan nu 10de en moeten op speeldag 10 en 11 nog tegen Woudpalet B en Salamander E, die allebei nog onder ons staan. Deze wedstrijden mogen we zeker niet verliezen!

In 1ste provinciale vestigt de C-ploeg zich in de middenmoot. Essenbeek B ging voor de bijl. Stani Denauw kende in deze 12-4 geen genade: 4 op 4. De D-ploeg kreeg met titelpretendent Hurricane A ander koek voorgeschoteld met een logische 2-14 als gevolg. Kristof Dekimpe (C6) kende een persoonlijk hoogtepunt door zijn eerste B6 te winnen. Proficiat!

De ploegen in 2de provinciale kende geen succes. De F-ploeg ging gewoontegetrouw ten onder met zware cijfers: 15-1 tegen Humbeek A. Bart Vankerkhove (D4) rekende wel knap af met een C4. De E-ploeg verloor ook (3-13). Ze stond oog in oog met Sukarti A dat aantrad met 2 oud-leden: Michel Mertens en Jan Ipers. Rudy Reusens gunde hen geen galamatch en pakte beide spelers koelbloedig in de belle. Frederic Merckx won ook tegen Michel.

De G-ploeg in 3de provinciale maakte nog eens kennis met het verlies. Een uitmatch op Essenbeek C is daarvoor het geldige excuus: 10-6 werd het.

In 4de stond het clubduel tussen de H en de I op het programma. De I-ploeg kwam sterk voor de dag en gunde hun clubgenoten geen genade: 4-12.  Deze knappe overwinning brengt de I-ploeg van een 10de naar een 8ste plaats. De H-ploeg blijft ondanks het verlies ongenaakbaar aan de kop van het klassement.  De K-ploeg pakte broodnodige punten tegen  Humbeek D. Sofie Van Meerbeek was met een 4 op 4 de "man" van de match in de 11-5 zege.

In 5de provinciale won de L-ploeg met duidelijke 12-4 cijfers tegen Werchter G. Steven Gabriëls maakte zijn wederoptreden na meer dan een maand inactiviteit en won direct alles. De M-ploeg rekende met dezelfde cijfers af met Pingouin F. De N-ploeg verdedigde tegen Werchter I haar 2de plaats.  Het waren spannende wedstrijden die uiteindelijke iets meer in het voordeel van Werchter resulteerde. Een nare 7-9 stond uiteindelijk op het bord waardoor we 1 plaats zakken in het klassement.