Tornooi Wenduine

Van 18-20 augustus vond het jaarlijkse A-tornooi van Wenduine plaats. Door omstandigheden waren veel spelers verhinderd dus trokken we met een beperkt groepje toppers naar De Haan. Sofie, Yordi, Annabel, Emily, Dirk en Sander zouden de kleuren van TTC Meerdaal verdedigen.


Vrijdag stond het dubbeltornooi op het programma. Emily en Sofie waren nog niet in topvorm en eindigden als laatsten in de poule. Yordi en Annabel kenden wisselend succes en werden nipt derde, hierdoor strandden ook zij in de poulefase. Sander vormde een duo met David Henkens van TTC Rooigem en dit bleek een goede combinatie te zijn. Zonder setverlies wonnen ze het tornooi na in de finale een pools duo (B2-B0) opzij te zetten.


Zaterdag was Dirk de enige speler die in actie kwam in de heren C-reeksen. Na zijn tegenstanders de nodige problemen te bezorgen met zijn strakke bloks trok hij echter altijd aan het kortste eind. Met drie nipt verloren belles als gevolg. Na deze matchen werd er tijd vrijgemaakt om te genieten van het strand en een ijsje op de dijk, ook een bezoekje aan de frituur mocht natuurlijk niet ontbreken.
Zondag kwamen de heren B en de dames C en B aan de beurt. Yordi was na een lange periode zonder training nog steeds op zoek naar zijn vorm en moest zich zowel in de B-reeks als de B6-B4 gewonnen geven in de eerste ronde.


Hetzelfde verhaal bij Annabel in de C-reeks en B6-B4, hoewel er in sommige matchen echt wel meer in zat en enkele hele nipte sets/matchen verloren gingen.
Sofie begon de dag goed en won drie van haar vier matchen tegen C2 C2 B6 en verloor dan tegen B4. Aangezien enkel de eerste van de poule doorging was dit niet genoeg voor haar om door te stoten naar de volgende ronde. In de B-reeks kon ze haar niveau van de voormiddag niet aanhouden en ging onderuit tegen B6.


Emily mocht voor het eerst ooit aantreden in een A-reeks. Ze was echter niet onder de indruk en won haar eerste ronde met 4-2 van B2. In de kwartfinale wachtte Margo Degraef (A6). Dit bleek logischerwijze een niveau te hoog te zijn voor haar. In de B-reeks won ze in de eerste ronde een stevige match in de belle van B4 en opnieuw was de kwartfinale het eindstation voor haar. Alhoewel er misschien wel meer in had gezeten tegen de B0 waarvan ze verloor.


Sander opende de B-reeks met winst tegen C2 en botste toen op een sterke Nicolas Schenkel (B2), na een nipte eerste set ging de match met 3-0 verloren. In de A-reeks won hij zijn eerste ronde al bij al vlot tegen B2 en leed daarna een logisch verlies tegen Ludovic Bierny (A22).


Naar goede gewoonte was het opnieuw een heel gezellig weekend en ondanks dat de resultaten soms wat tegenvielen zat de sfeer er het hele weekend goed in. Komende weken zal er hard getraind worden ter voorbereiding van het nieuwe seizoen!