Voorbeschouwing speeldag 22

25 april 2014 door UYTTENDAELE Jeroen

Het seizoen zit er bijna op. Dit weekend worden de laatste wedstrijden afgewerkt. De meeste ploegen kennen al hun lot, maar voor sommigen is het nog bang afwachten.


Voor de A-ploeg was het al een tijdje duidelijk. Na een zwak seizoen eindigen ze op een teleurstellende laatste plaats in 2de nationale en hebben ze een ticket voor Landelijke op zak.

De B-ploeg zal als het zich de laatste speeldag niet in Salamander E verslikt op de 10de plaats eindigen. Ze nemen het dan op 17 mei en 24 mei in de eindronde op tegen de 10des uit de 2 andere reeksen. Dit kan mogelijk Vilvo A worden. Winst in deze eindronde staat echter niet garant voor een verlengd verblijf in Landelijke. Dit bepaalt enkel de volgorde bij eventueel opvissen. Er moet dus rekening gehouden worden met het feit dat de B volgend seizoen terug in 1ste zal aantreden.

In 1ste provinciale werd er lang gevreesd voor het lot van de D-ploeg. Uiteindelijk belandt deze ploeg op de 8ste of 9de plaats. De C-ploeg verging het in de terugronde minder goed met verrassende thuisnederlagen tegen Blauwput A en Vilvo B. Ze zullen het tegen de beste 2de uit 2de provinciale opnemen in de barragematchen. Daar maken nog 4 ploegen kans, maar voor Den Hoek B is wel de favorietenrol weggelegd. In deze barragematchen is ook voorzichtigheid geboden. De winnaar van dit duel komt in 1ste uit als:
- er maar 1 ploeg van Vlaams-Brabant zakt uit Landelijke
- er 2 ploegen van Vlaams-Brabant zakken en de 2de in 1ste (Tacko A/Hurricane A) instemt om op te gaan. De 2de in de reeks mag namelijk promotie weigeren.
De verliezer van dit duel komt ook in 1ste uit als er maar 1 ploeg van VLB zakt en Tacko A /Hurricane A opgaat als 2de.
Op de laatste speeldag staat overigens de titelmatch tussen Hurricane A en Tacko A geprogrammeerd.

In 2de provinciale is de E-ploeg een middenmoter. De F-ploeg, nu 11de, kan mits puntenwinst tegen VMS B nog 10de worden. Dan wacht de barragematch tegen Diest G. De verliezer van dit duel zakt enkel als er meer dan 2 ploegen uit Landelijke zakken.

In 3de provinciale zal de G-ploeg net boven de degradatiezone eindigen.

In 4de is het vooral nagelbijten in de B-reeks. De H-ploeg staat op een zucht van promotie (eerste 2 stijgen), maar het kan nog serieus mis lopen. Als het punten pakt op Diest K, de 2de, dan is het zelfs kampioen. Verliest het op Diest en pakt Blauwput C de volle buit op Meerdaal I, dan wordt de H 3de en stijgt het niet. De I staat in deze reeks 10de, maar kan mits winst nog enkele plaatsen opschuiven. Blijft het 10de, dan wacht een duel met de 10de uit de andere reeks, Meerdaal K. De verliezer van dat duel, krijgt een herkansing tegen de verliezer uit het duel van de 2des uit 5de provinciale. De winnaar blijft in 4de.

In 5de provinciale hebben de L-, M- en N-ploeg heel wat ervaring opgedaan. Promotie zat er dit jaar nog niet in.

De dames doen het over het algemeen heel wat beter. In hun 1ste jaar in 1ste nationale staan ze op een zucht van de redding. De A-ploeg staat op een gedeelde 9de plaats met Etoile Basse Sambre A, maar onderling doet Meerdaal het slechter. Met 2 punten voor op de 11de, Champ d'en haut A, is bijna elk scenario in het voordeel van de dames. Enkel bij verlies en winst van Champ d'en haut zakken de dames. Beide ploegen staan voor een confrontatie met een middenmoter. Fingers crossed!

Meerdaal B in 1ste provinciale speelde nagenoeg het volledige seizoen met jeugdspeelsters. Ze deden heel wat ervaring op en wonnen 1 match. Dit weekend halen ze nog eens alles uit de kast in het duel met kampioen Tacko A.