Round-up speeldag 16 - dames

17 februari 2014 door UYTTENDAELE Jeroen

Voor onze dames in 1ste nationale stond de trip naar Virton op het programma. In de heenronde kenden onze dames succes, maar voor deze confrontatie toverde Virton een extra B2 en B4 uit de hoed.

Onze dames die nog niet helemaal hersteld waren van de fameuze verplaatsing (190 km!) begonnen allesbehalve goed. Jana zat in haar eerste match met haar gedachten bij de bomen met kleefbolletjes, het zogenaamde kleefkruid, die ze tijdens haar schoonheidsslaapje in de wagen had gemist. Liese was nog steeds onder de indruk van de 900 meter lange ring van Virton waar ze haast verdwaald waren. Yamina daarentegen kreeg die onwelriekende geur die daar hing maar niet uit haar neusgaten. Zonder er graten in te zien stonden ze al meteen 3-0 achter. De wedstrijd kabbelde verder naar 5-1. Enkel Jana had tot dan een wedstrijd gewonnen. In de dubbel leek de nederlaag onafwendbaar totdat de B2 Ronaldinho wou imiteren en 'no look' slagen uit haar palet schudde. Ze miste precisie en kreeg een lesje in nederigheid. Het werd 5-2 en het laatste waterdruppeltje was nog niet verdampt. Liese en Yamina speelden daarna allebei een thriller die met 2 punten in de belle werd beslecht. 5-4 en Jana kwam oog in oog te staan met Ronaldinha. Helaas kon die laatste haar koelte deze keer wel bewaren en ging het druppeltje in rook op. Ondanks deze 6-4 nederlaag werd Jana haar dag nog goed gemaakt. Ze maakte op de terugweg kennis met het kleefkruid.

In de stand behoudt Meerdaal A nog steeds 1 punt voorsprong op de voorlaatste en de laatste.

In 1ste provinciale werd er ook nog eens gespeeld. Het is duidelijk dat de hoogdagen van het Vlaams-Brabantse tafeltennis bij de dames definitief achter de rug zijn. In deze reeks van 4 ploegen slaagde Hurricane er zelfs niet in om in een thuismatch een voltallige ploeg achter tafel te krijgen. Hun 2 C4-en bleken uiteindelijk wel veel te sterk voor Sofie, Maeve en Annabel. Het werd 7-3