Provinciale kampioenschappen klassementen

7 januari 2014 door UYTTENDAELE Jeroen

Na de provinciale jeugdkampioenschappen van zaterdag 4 januari 2014 stond op zondag 5 januari 2014 de provinciale kampioenschappen enkel NG EDCB op het programma. Gastheer was wederom Wemmel.
Op de afsluiter van al de provinciale kampioenschappen hoopten we na de triomftocht van de jeugd op enkele medailles. We waren met 13.

Bij de heren E hadden we Toon VM, Wim H, Wim V en Bart B.
Alleen Bart B kwam niet door de poules. Wim V verloor de ronde na de poules en Wim H moest het opnemen tegen Toon VM voor de medaille in de ¼ finale. Wim H trok aan het langste eind (3-0) en stond zo al zeker op het podium, maar in de halve finale gaf hij spijtig genoeg een 2-0 voorsprong uit handen tegen de latere winnaar. Hij won nog wel de troostfinale voor de 3de en 4de plaats. Een eerste bronzen medaille was binnen.

Bij de heren D hadden we Florin & Bart VK.
Bart VK kon 1 wedstrijd winnen in een poule van 4, wat niet voldoende was om door te gaan.
Florin won eveneens 1 wedstrijd in de poule van 3. Dit volstond wel om verder te gaan, maar geraakte niet door de volgende ronde.

Bij de heren C hadden we uittredend provinciaal kampioen David, Filip, Dirk L., Maxim en Kristof
Voor David was de druk te groot en hij sneuvelde al vroegtijdig in de poules. Hetzelfde lot was weggelegd voor Dirk en Kristof met elk 1 overwinning. Maxim bleef zonder overwinning.
Alleen Filip won zijn poule en versloeg dan vlot in de 1/8 ste fin. Benny Van Bogaert en Sven De Meyer in de 1/4 fin. met het kleinste verschil.
In de halve finale was Yves Mattheus C0 van TTC Dolfijn te sterk, die na het criterium C ook dit kampioenschap won. De kleine finale won Filip tegen Alan Ooms. Een knappe bronzen medaille in een sterk bezette reeks.

Bij de heren B waren we enkel vertegenwoordigd door Jeroen VD.
Hij kon spijtig genoeg geen enkele wedstrijd winnen in de hoogste reeks van de dag.

Sofie was ook de enige Meerdaal afgevaardigde bij dames D.
Ze ging zeer sterk door de poule en verloor maar 1 match. In de halve finale kon ze van Kiara een setje winnen maar meer zat er niet in. In de kleine finale nam ze vlot de maat van haar tegenstander.
Een 3de bronzen medaille van de dag was binnen.

Proficiat aan allen die de provinciale kampioenschappen hebben meegedaan, ons totaal aan medailles staat op 66, ruim meer dan eerste achtervolger PW Diest.