Provinciaal criterium klassementen BCDE & NG

21 oktober 2013 door UYTTENDAELE Jeroen

Oorspronkelijk waren er 22 spelers/sters ingeschreven van onze club om op zondag 20 oktober naar Diest af te zakken voor het provinciaal criterium klassementen. Bruno wou niets riskeren met zijn kwetsuur aan de achterkant van de schouder en kon tijdig afmelden. Jan DM & David gingen zaterdagavond te diep en de afmelding werd pas de zondag zelf doorgegeven wat hun een boete van 5 EUR opleverde. Dus 19 deelnemers/sters effectief aan de start.

We begonnen met de heren NG waar niemand van onze 4 deelnemers (Yaman, Wout, Jules en Frank) door de poules kwam.

Al de 4 E-spelers slaagden er wel in van door de poules te komen Yordi, Toon VM, Michaël en Wim H, maar alleen favoriet Yordi kon het waarmaken door alles te winnen: EEN MOOIE EERSTE PLAATS EN DE KWALIFICATIE VOOR HET VLAAMS- & BELGISCH KAMPIOENSCHAP OP ZAK. De drie anderen verloren in de 1/4de, 1/8ste en 1/16de finale.

Tegen de middag waren de dames D aan de beurt waar Sofie wel de uiteindelijke winnares Kiara klopte, maar ze lag er spijtig genoeg wel uit in de poules door een slechtere setverhouding. Maeve en Annabel mochten ook al naar huis na de poules. Alleen Lori kwam door de poules maar verloor dan in de 1/2 finale. wat haar toch een podiumplaats opleverde.

Bij de dames NG kon Katie een wedstrijd winnen (3 verloren) wat haar ook een podium plaats opleverde.

Bij de heren D kwamen Bart & Roald niet door de poules, Johan kwma er wel door o.a. een D0 te kloppen maar moest dan wel in de kwartfinale het afleggen tegen een andere D0.

In de latere namiddag mochten de heren C met 3 deelnemers van ons van start gaan, Dirk won zijn poule van 5 en Maxime zijn poule van 4 (o.a. C0 en C2 gewonnen). Kristof kwam spijtig genoeg niet door te poule. Door zijn schooluitstap naar Londen had hij nauwelijks getraind en dit was te merken.
In de kwartfinale verloor Maxime van zijn oude clubsecretaris Koen De Roovere C0, spijtig. Dirk L. won wel zijn kwartfinale van oud-lid André Santino (C2), maar in de halve finale was Yves Mattheus (C0, die uiteindelijk won) te sterk, van Koen De Roovere kon hij winnen voor de 3de plaats.

De uiteindelijke balans: 1x GOUD en 3 x BRONS

Verslaggever: Dirk Lamproye