Nationaal Jeugdcriterium fase 1

15 oktober 2013 door GIELEN Jorn

Afgelopen zondag vond de eerste fase plaats van het Nationaal Jeugdcriterium. TTC Meerdaal Leuven vaardigde drie spelers af: Yordi De Wel, Jelle Waelburgs en Sofie Van Meerbeek.

Yordi kende een moeizame start, maar wist toch zijn eerste match in de belle winnend af te sluiten. Hierna was hij duidelijk helemaal ontketend, want hij won al zijn matchen in zijn poule. Waaronder enkele E0'en en D6'en. Yordi wordt dus zeer knap eerste in zijn poule en stijgt naar een hogere reeks.

In zijn eerste twee matchen moest Jelle jammer genoeg de duimen leggen. Weliswaar twee keer een nipte nederlaag. Hierna slaagde hij er in om een E0 te verschalken. Het geluk stond echter niet aan zijn kant, want vervolgens verloor hij 4 belles. Jelle eindigt zo op een voorlaatste plaats en zal volgende keer in een lagere reeks moeten aantreden. Mits een beetje meeval had dit er heel anders kunnen uitzien.

Sofie tot slot begon ijzersterk aan de dag door 2 D2's te verslaan. Ze ging verder op dit elan en won ook haar volgende matchen. Ze won haar allereerste D0! Hierna verloor ze echter twee keer, respectievelijk tegen D2 en D4. Maar het was duidelijk dat Sofie top was, want ze liet zich niet van haar lood brengen door deze verliesmatchen en won haar laatste match op indrukwekkende wijze. Sofie eindigt uiteindelijk tweede en zal dus ook een reeks stijgen.

De coaches, Bruno Jorn en Koen, kunnen terugblikken op een schitterende dag met zeer mooie resultaten.