Round-up speeldag 5 - heren

13 oktober 2013 door UYTTENDAELE Jeroen

Na enkele mindere speeldagen veerde Meerdaal recht met vele mooie resultaten.

Deze week waren alle ogen gericht op de A-ploeg in 2de nationale die een belangrijke match met het oog op het behoud moest afwerken tegen Astrid Herstal C. Het wedstrijdverloop was het uitstekende scenario voor een thriller. De wedstrijd ging gelijk op tot 7-7. toen debutant Vanja Beerts en Jan "Jakke Beast" De Meter afrekenden met de tegenstanders en Meerdaal over de streep trok met een 9-7 zege. Deze 2 helden kenden overigens een vlekkeloze avond met allebei een 4 op 4.

Meerdaal B speelde in Landelijke een verdienstelijke wedstrijd tegen Crawford Gent C. 6-10 verlies was hun deel.

In 1ste provinciale stond het clubduel tussen de C- en D-ploeg geprogrammeerd. De D boekte een belangrijke zege en staat de komende 2 weken voor uiterst belangrijke thuiswedstrijden in de degradatiestrijd: tegen Essenbeek B (vr. 18/10) en Blauwput A (vr. 25/10).

2de provinciale kende 2 gezichten. De E-ploeg haalde zwaar uit met 2-14 bij Lembeek C, maar de F-ploeg werd met dezelfde cijfers onderuit gehaald door Pingouin A. In de E-ploeg speelde Pieter Philippaerts de rol van weldoener: hij maakte een D6 zielsgelukkig.

De G-ploeg in 3de kreeg versterking van Kris Bogaerts en Jolien Lamproye. Samen met Florin Sandu en Bart Vankerkhove boekten ze een belangrijke driepunter bij Sukarti C.

In 4de provinciale stond er ook een duel met Sukarti (D) op het programma. Johan Dekimpe nam zijn ploegmaten op sleeptouw in deze 12-4 overwinning en de H-ploeg blijft zo op kop van het klassement. In dezelfde reeks kende de I-ploeg veel moeite met de topper uit de reeks: VMS E die met oud-Meerdaallid Jérémy De Leeuw naar Leuven afzakte. Een 6-10 nederlaag was het verdict. De titel van man van de match was wel voor een Meerdaalspeler. Wim Hermans behaalde net als vorige week een 4 op 4. Op zaterdagnamiddag won de K-ploeg voor de 1ste keer dit seizoen, tot groot ongenoegen van Vilvo F. Alexander Denauw zette een knalprestatie neer door alles te winnen.

De rakkers van de L-ploeg in 5de kregen koploper Smash Overijse D over de vloer. Overijse leek zeker van haar stuk en kwam maar met 3 spelers af. Helaas kon enkel Bart Baeyens 2 matchen winnen waardoor we op 6-10 bleven steken. De N-ploeg in de jeugdreeks kende meer succes. Brecht Van Assche, Thomas en Arthur Norga en Pedro Devogelaere droogden Tacko H af met 2-14. De M-ploeg was vrij.