Round-up speeldag 3 - heren

30 september 2013 door UYTTENDAELE Jeroen

Op speeldag 3 stonden verschillende Meerdaalploegen voor een moeilijke opdracht. De balans van deze speeldag is dus eerder negatief.

Het positieve nieuws was wel dat de supporters bij onze thuiswedstrijden voor het eerst de wedstrijden konden volgen vanuit onze ontspanningsruimte. Het was er heel gezellig!

Onze A-ploeg in 2de nationale leed een niet onlogische nederlaag bij de leider La Cipale A.

In Landelijke ging onze B-ploeg met de billen bloot tegen Hamme A. Gelukkig kon David Scheers nog net op tijd forfaitcijfers vermijden: 15-1 werd het.

In 1ste provinciale stelde de C-ploeg teleur. Tegen promovendus Hurricane B gingen ze met 7-9 de boot in. Dat was ook heel slecht nieuws voor de D-ploeg die zelf tegen Werchter A met 5-11 puntenloos achter bleef en zo laatste staat.

In 2de provinciale merkten we een sterke Pieter Philippaerts op in de E-ploeg, hoewel zijn ploeg met 5-11 de meerdere moest herkennen in het team van Lembeek A. De F-ploeg had het ook niet onder de markt tegen Smash Dolfijn C. Er werden slechts 3 matchen gewonnen.

De G-ploeg in 3de kende ook verlies in Diest I. Bart Vankerkhove lijkt wel de goede vorm terug gevonden te hebben. Hij won 3 wedstrijden in de 10-6 nederlaag.

Uit 4de provinciale hebben we een beetje beter nieuws. De H-ploeg met kopman Toon Van Meerbeek kaapte een punt weg bij Vilvo E. Voor Meerdaal I waren de heren van Hurricane G de kapers op de kust. Na een spannende wedstrijd stond 9-7 in het nadeel van onze jongens op het bord.

De L- en N-ploeg in 5de provinciale leverden ons uiteindelijk toch 2 overwinningen op. De L kende geen genade met Diest N. Eric Duchateau liet zelfs geen spaander heel van zijn opponenten en behaalde een 4 op 4. De jonge gasten van de N-ploeg onder leiding van Bart Baeyens behaalden in Overijse E een felbevochten 7-9 zege.
De K- en M-ploeg deden wat de meeste Meerdaalploegen hen hadden voorgedaan, namelijk verliezen. In de K klopte Jelle Waelburgs wel 2 E0-en van Werchter E. In de M-ploeg kon Anton Van Oyen gelukkig een match winnen waardoor een blammage van 16-0 werd vermeden en het uiteindelijk 15-1 werd.