Belgisch Kampioenschap Klassementen

23 februari 2016 door GIELEN Jorn

Op zondag 21 februari zakten 7 meerdaal-spelers en een aantal coaches af naar louvain-la-neuve voor het Belgisch kampioenschap klassementen , enkel Kevin kon er door ziekte jammer genoeg niet bijzijn.

Bij de heren D speelde Alexander mee. Hij won zijn eerste match vlot tegen een D0 , hierna moest hij tegen een zeer sterke D6 waarin hij nipt (12-10 in de belle) van won. In de 1/16 finale lag hij er dan uit tegen de latere Belgisch kampioen D.

Bij de heren B speelde Sander mee en hij had een topdag! Hij speelde met momenten ongelooflijk tafeltennis en won maar liefst 3x B0 (waaronder Jasper Merckx) en een b2 telkens in een zenuwslopende belle. Zo belande hij in de halve finale tegen Davy Vanvinckenroye. De latere Belgisch Kampioen B was toch net iets te sterk voor hem. Een schitterende prestatie!

Bij de vrouwen D speelde Mona mee , jammer genoeg moest ze in haar eerste ronden al de duimen leggen tegen een te sterke D2.

Bij de vrouwen C maar liefst 3 deelneemsters. Kiara , Sofie en Annabel. Kiara won haar eerste match zeer vlot maar moest hierna tegen een sterke C2, met uitschakeling als jammerlijk gevolg. Sofie won haar eerste match redelijk vlot , hierna moest ze tegen een vrouw met anti-top. Dit lag haar duidelijk minder en ze verloor de match dan ook met 3-0. Ook Annabel won haar eerste ronde tegen een c6. Hierna moest ze tegen een te sterke C0.

Bij de vrouwen B speelde Emily mee. ze won haar eerste match in een zeer spannende belle! Hierna moest ze tegen een te sterke B0 en zo eindigde ook zij in de 2e ronde.

Het was een zeer leuke dag waarbij onze Meerdaal’ers een hoog niveau behaalden. We onthouden vooral de topprestatie van Sander. Eentje voor in de geschiedenisboeken.