Belgisch Kampioenschap Jeugd

18 februari 2016 door GIELEN Jorn

Dit weekend werden de Belgische kampioenschappen voor jeugd gespeeld. Voor meerdaal deden Katie, Jelle, Sofie, Yordi, Annabel, Emily en Sander mee. Aangezien het niveau op zo’n Belgisch kampioenschap vrij hoog ligt, werden er geen uitzonderlijke prestaties verwacht.

Op zaterdag kwamen Katie en Jelle aan de bak. Ze overleefden beide de eerste ronde niet in het enkelspel. Bij het dubbel deden ze dit wel maar de tegenstand in de tweede ronde bleek helaas te sterk.

Op zondag werden eerst de dubbels gespeeld. Emily en Annabel vormden een duo bij de Junioren, Sander en David Henkens een duo bij de -21. Emily en Annabel overleefden vlot de eerste ronde maar strandde in de tweede ronde tegen, het mag gezegd worden, een veel te sterk duo. Sander en David waren 3e reekshoofd dus van hen werd meer verwacht. Ze speelde dan ook de finale maar moesten hier helaas de duimen leggen voor een team van Schulen. Maar meerdaal heeft zo toch maar mooi een zilvere medaille gehaald!

Omstreeks 1u was het dan tijd voor de enkels. Alle spelers overleefden de eerste ronde maar moesten spijtig genoeg dan ook allemaal de duimen leggen in de tweede ronde. Maar wegens het hoge niveau is het toch al mooi dat niemand eruit lag in de eerste ronde.

Naast het kijken naar de Meerdalers was het uiteraard ook leuk om enkele topmatchen mee te pikken. Zo zijn we nog meer geprikkeld om harder te trainen! (verslaggever: Bert Janssens)