Kwalificatiefase NJC

23 september 2013 door GIELEN Jorn

Met vier gemotiveerde jeugdspelers en twee coaches zakte TTC Meerdaal Leuven af naar de kwalificatiefase van het nationaal jeugdcriterium in LLN.

Jelle Waelburgs trad aan bij de preminiemen. Hij begon sterk en won in zijn eerste poule al zijn matchen (E4, NG, NG). In zijn volgende poule trof hij zeer sterke tegenstanders aan, maar Jelle bleef op zijn goede elan doorgaan en verschalkte 2E0’en en een E2. Ook hier werd hij dus eerste. Door deze goede prestaties mocht hij spelen voor plaats 1 tot 4. De tegenstand bestond uit D2 en 2 D4’en. Jelle speelde telkens goed mee en had zeker kans op een winstmatch, maar moest telkens nipt het onderspit delven. Hij eindigde dus op een schitterende 4e plaats, een veelbelovende prestatie.

Yordi De Wel speelde mee bij de miniemen. In zijn eerste poule verloor hij van het eerste reekshoofd (B4), maar won verder al zijn matchen (E0, E6, NG). De tweede poule beloofde moeilijk te worden, met 2 D6’en en een E0. Tegen de E0 werd vlot gewonnen. Ook tegen de D6’en leek hij tot tweemaal toe de overwinning naar zich toe te trekken, maar in de belle schoot Yordi telkens een klein beetje tekort. In de finalepoule was de tegenstand van lager niveau en Yordi maakte brandhout van de tegenstand. Een mooie 29e plaats is zijn beloning.

Ook Jarne speelde in dezelfde reeks als Yordi. De eerste poule bleek ondanks veel weerwerk, te sterk voor Jarne. In de tweede poule kwam Jarne telkens kortbij een overwinning. Hij vocht voor wat hij waard was, maar ook hier betaalde hij leergeld. In de finalepoule daarentegen slaagde Jarne er wel in om een match te winnen. Jarne kan terugblikken op een knappe leerrijke ervaring tegen de beste spelers van zijn eigen leeftijd.

Tot slot trad Sofie aan bij de meisjes miniemen. Veel tegenstanders waren een jaartje ouder, dus het beloofde een moeilijke opdracht te worden om de kwalificatie te verzekeren. In haar poule haalde ze een goed niveau. Ze won al bij al makkelijk van D4 en D6, maar de C4 bleek net te sterk. In de volgende poule moest ze het opnemen tegen 2 C4’en en een D2. De C-speelsters bleke te sterk, maar tegen de D2 speelde Sofie een ijzersterke match die ze jammer genoeg met het allerkleinste verschil alsnog verloor. Ze speelde in de finale poule voor plaats 13-16. Hierin slaagde ze om een match te winnen tegen een D0. Sofie eindigde uiteindelijk op een 16e plaats. Wat een zeer mooi resultaat is gezien de zware concurrentie.

Na een lange dag konden de coaches Jorn en Jolien terugblikken op een fantastische dag. Maar liefst drie van de vier spelers wisten zich te kwalificeren, namelijk Jelle, Yordi en Sofie. Mission accomplished!