Provinciale kampioenschappen dubbel

21 december 2014 door UYTTENDAELE Jeroen

Vandaag stonden de provinciale kampioenschappen in Linden op het programma. De deelname van Meerdaal was weer bijzonder groot en zodoende ook de buit die ze terug mee naar Leuven namen.

Bij de dames C was het duo Kiara en Katie het enige ingeschreven koppel. Het zal dus niemand verbazen dat zij de gouden medaille mochten meepakken.

Bij de heren C was het spannender. Het duo Dirk/Stani moest zelfs een matchbal redden in de halve finale en kroonde zich uiteindelijk tot provinciale kampioenen. Maxime en Kristof waren blijkbaar niet zo tuk op elkaars gezelschap. Ze moesten na de poule het kampioenschap verlaten.

Sofie en Annabel behaalden bij de dames D de zilveren medaille.

Bij de heren D speelde Yordi met zijn goede vriend Pieter Backx van PW Diest. Vorig jaar wonnen ze bij de E's, nu deden ze dit kunstje nog eens over bij de D's. Arno en Toon VM moesten enkel de duimen leggen tegen de winnaars en werden zo knap tweede.

Bij de heren E was het aantal ingeschreven Meerdaalkoppels groter dan in de andere reeksen, maar de succesen waren niet navenant. Alexander en Jelle raakten tot in de kwartfinales, de andere koppels Pieter T/Philip D, Jarne/Wout en Anton/Jules raakten zelfs niet door de poules.

De dames NG waren wel succesvol. Het duo Mona B/Zhe behaalden goud, Mona D/Mirte zilver.

Bij de heren NG behaalden Jan C/Daniël M de bronzen medaille. Simon/Frank en Matthias/Jolan konden zich niet plaatsen voor de eindtabel.

Het dubbel gemend is ook iets om elk jaar naar uit te kijken. De volgende koppeltjes streden voor wat ze waard waren.

Bij de gemengde NG koppels was het één en al Meerdaal dat de klok sloeg. Mona B/Jan C waren het sterkste duo en werden op de voet gevolgd door Simon/Katie (zilver), Mattias/Mona D en Jolan/Mirte (allen brons). Daniël M/Zhe lagen er in de poule uit.

Bij gemengd D namen Yordi en Sofie beslag op de 2de plaats. Toon VM en Annabel werden 3de.

In het gemengd C stonden Maxime en Kiara zij aan zij. In dubbel C kon je nog lezen dat Maxime en Kristof niet zo tuk op elkaar waren, de formatie in het dubbel gemengd was wel een schot in de roos. Ze behaalden goud.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers en hun coaches.

Alle resultaten vind je terug op de site van het provinciaal comité.