Nationaal jeugdcriterium fase 2

25 november 2014 door GIELEN Jorn

Voorbije zondag vond de tweede fase van het nationaal jeugdcriterium plaats in Louvain-La-Neuve. Sofie, Emily, Jelle en Yordi gingen de kleuren van meerdaal verdedigen, of ze dit met verve gedaan hebben kan u hieronder lezen.

Sofie speelde in de hoogste reeks van de meisjes miniemen. Dankzij de afwezigheid van Maeve en nog een andere speelster moest ze echter ‘maar’ vijf matchen afwerken. Desondanks nam dit niet weg dat de tegenstand zeer sterk was en er moest voor elke match geknokt worden. Sofie presteerde op hoog niveau en wist alle matchen te winnen. Het moet wel gezegd dat ze vier belles speelde en ze allemaal won. Het ging dus niet bepaald van een leie dakje, maar dit neemt niet weg dat ze een schitterende prestatie neerzet. De volgende fase zal Sofie aantreden in een hogere reeks tegen allemaal meisjes van c-niveau.

Emily was er op gebrand om revanche te nemen voor haar iets mindere prestatie van de vorige fase van het nationaal jeugdcriterium. De harde trainingen wierpen duidelijk hun vruchten af want ze maakte brandhout van alle tegenstanders. Emily speelde uitmuntend tafeltennis en liet niks liggen. In de derde fase van het NJC zal ze zich moeten proberen te handhavenen in de tweede divisie. Benieuwd of ze de lijn van zondag kan verderzetten!

Jelle, die de vorige keer door een beetje tegenslag niet gestegen was, had nu als doelstelling om bij de eerste twee te eindigen om zo een ticket te versieren voor een hogere divisie van de jongens miniemen. Jelle had het in sommige matchen niet onder de markt, maar trok vaak aan het langste eind. Alleen tegen een sterke E0 moest hij het onderspit delven in een spannende belle. Hij eindigt zo op een tweede plaats en ook hij zal dus stijgen!

Yordi tenslotte stond er in tegenstelling met vorige keer vanaf de eerste match en dit gaf hem vleugels. Hij won zijn eerste matchen en was vertrokken voor de rest van de dag. Hij speelde slechts één belle en deze match kon hij al bij al makkelijk binnenhalen. In de rest van de matchen was Yordi outstanding en dit leverde hem de verdiende eerste plaats op. Er moet wel gezegd dat de B4 uit zijn reeks niet aanwezig was, wat het hem net iets makkelijker maakte.

Zoals u al kon lezen kunnen we spreken van een hoogdagen voor TTC Meerdaal Leuven. Alle deelnemers speelden zeer goed en wisten allemaal te stijgen naar een hogere reeks. Een dikke proficiat aan de spelers met de uitstekende prestaties!!