Vlaamse Jeugdkampioenschappen

17 november 2014 door GIELEN Jorn

Afgelopen dinsdag vonden de Vlaamse Jeugdkampioenschappen plaats in Roeselare. Ondanks het feit dat het evenement doorging op wapenstilstand was de meerdaaljeugd klaar om de hevige strijd aan te gaan met de concurrentie uit de andere provincies. TTC Meerdaal Leuven mocht maar liefst negen spelers afvaardigen om de eer van de provincie te verdedigen.

Maya De Wel had bij de meisjes benjamins slechts 2 tegenstrevers, waardoor ze ook tegen alle benjamins jongens moest spelen. Ze kon hier twee matchen winnend afsluiten. Uiteindelijk eindigt ze bij de meisjes benjamins op een mooie derde plaats!

Mattijs Mergan trad aan bij de preminiemen jongens. De concurrentie was hier van verschroeiend niveau, maar Mattijs slaagde er in om 1 match naar zich toe te trekken. In de andere matchen schoot hij net telkens een beetje tekort. Toch kan hij terugblikken op een mooi en leerrijk tornooi.

Bij de meisjes preminiemen had meerdaal ook een deelneemster, namelijk Katie Fannes. Ze wist twee van haar acht matchen winnend af te sluiten. Dit leverde haar een zeer verdienstelijke 6e plaats op in de eindrangschikking.

Als eerstejaars miniem lagen de verwachtingen niet al te hoog voor Jelle Waelburgs. Hij liet zich echter in geen enkele match van de wijs brengen en speelde de hele dag op hoog niveau. De balans op het einde was zelfs positief met 5 overwinningen en 4 nederlagen. Jelle wordt knap 5e en is de eerste van zijn eigen leeftijd. Uitkijken naar volgend jaar dus!

Ook Wout De Volder speelde net als Jelle bij de jongens miniemen mee. Voor Wout was de tegenstand net iets te sterk. Twee setjes kon hij naar zich toe trekken. Wout heeft wel veel ervaring kunnen opdoen, zeker leerrijk naar de toekomst toe.

Sofie Van Meerbeek en Maeve Vallely deden mee bij de miniemen meisjes. Sofie kende tegen de iets makkelijkere tegenstanders een moeilijke dag, maar kon de matchen telkens naar zich toe trekken. Toen ze tegen de andere podiumkandidaten moest, stond de echte Sofie pas op en ze maakte brandhout van de tegenstanders. Sofie wordt verdiend 1e en mocht naar huis met een glimmende gouden medaille! Een dikke proficiat! Maeve kende een moeilijke dag, met hoogte en laagtepunten. Op de belangrijke momenten zat het deze keer niet mee voor haar. Ze wint drie matchen en eindigt op een 7e plaats.

Yordi De Wel kan terugblikken op een schitterend tornooi bij de jongens cadetten. Vanaf bal één zat het gevoel en de motivatie top. Hij verliest uiteindelijk enkel tegen een B6 en een B2 en wint onder andere een C2 en 3 C6’en. Een bronzen medaille was zijn beloning voor zijn harde werklust! Een zeer indrukwekkende en toch licht onverwachte prestatie.

Bij de miniemen cadetten was Annabel Van Brabant de vertegenwoordigster van meerdaal. Ze kende heel wat pech door verschillende belles te verliezen, maar ze liet haar schouders niet hangen en vocht voor wat ze waard was. Annabel wist uiteindelijk twee matchen te winnen. Mits een beetje meeval zat er zeker en vast meer in.

Met 2X brons en 1X goud keert de meerdaalse delegatie terug naar Leuven. Zowel de coaches als de spelers kunnen terugblikken op een geweldig tornooi! Ook nog even vermelden dat Vlaams-Brabant, dit jaar als provincie slechts voorlaatste geworden is voor Limburg. Foto's kan je hier vinden.