Tornooi Piranha

9 november 2014 door LAMPROYE Jolien

Verslag van het tornooi van Piranha afgelopen zondag, door Jimmy Beckers!

Toon begon de dag goed in de D-reeks : na een vrij vlotte overwinning tegen een E2 in zijn eerste poulewedstrijd kon hij vervolgens ook nog een D2 en een E6 verslaan. Hierdoor was hij eerste in de poule. In de 2de ronde wist Toon met 3-1 van een D6 te winnen waarna hij jammer genoeg met 3-1 verloor tegen een fel ondergeklasseerde D4. De stunt van de avond moest echter nog komen: in de C-reeks wist Toon met 11-8 in de belle van een C0 (!!!) te winnen. Vervolgens verloor hij jammer genoeg wel van een D2 en een C4 waardoor hij uitgeschakeld was.

Kiara speelde in haar vrouwenreeks (C en B gemengd) heel sterk en solide. Ze won makkelijk van een C4, won daarna in een belle van de andere C4 om daarna met 3-1 tegen een B6 te winnen en zo de B-reeks bij de dames te winnen. Bij de mannen speelde ze ook goed: ze won vlot van een E4 en een E2 en kon ook een D6 op haar palmares schrijven. In de 2de ronde heeft ze echter forfait moeten geven wegens tijdsgebrek en een lichte enkelblessure (die 2de ronde zou nota bene tegen Arno geweest zijn).

Arno had in zijn eerste 2 matchen van de dag (D-reeks) weinig problemen en zette 2 E4’en opzij. Vervolgens stootte hij op een D4 die hem onverwachts toch het vuur aan de schenen wist te leggen en hem zelfs te verslaan. In de 2de ronde kreeg hij forfait van Kiara en in de 3de ronde versloeg hij in de belle een D0. Daarna verloor hij van een D6 die later nog de finale zou halen, zeker geen schande dus. In de C-reeks verloor hij van C2 en C4 en kon hij ook van de D4 jammer genoeg niet winnen.

Jimmy had in zijn eerste 2 poulewedstrijden geen problemen en won deze vlotjes met 3-0 (beiden tegen C4). Daarna won hij in de belle van een C0 om eerste te eindigen in de poule. In de 2de ronde wachtte een B4 op hem. Ook deze match kon hij winnend afsluiten met 3-1. In de daaropvolgende kwartfinale staat hij 2-1 in sets voor tegen een B2, maar kan de wedstrijd toch niet naar zijn hand zetten.