Nationaal Jeugdcriterium fase 1

16 oktober 2014 door GIELEN Jorn

Een verslag geschreven door de spelers over zichzelf!

Yordi zijn voormiddag was zoals gewoonlijk niet om over naar huis te schrijven. Hij verloor 2 nipte belles waarin hij telkens matchpunten had. Daarnaast verloor Yordi ook nog van een sterke C0, die uiteindelijk de poule zou winnen. De namiddag ging beter met winst tegen onder andere een C4 en C6. Hij won uiteindelijk 3 matchen op 7. Het gevolg was een logische 5e plaats. Ondanks de mindere start heeft Yordi zich toch goed weten te herpakken.

Sofie Van Meerbeek was ingedeeld in de poule van de miniemen 1 (div 4), nadat ze bij de kwalificaties 5de was geworden. De eerste drie matchen heeft ze vrij vlot gewonnen met slechts 1 verloren set. Na de middag verloor ze echter met 3-1 van de latere winnaar van de poule, Lennie (DO). Vervolgens had ze weinig moeite om in 3 sets van haar eeuwige rivale Jitske te winnen. De twee resterende matchen zijn thrillers geworden, die ze beide jammer genoeg met het kleinste verschil heeft verloren, dit toch nog resulterend in een mooie 3de plaats.

Emily (B6) zat in de poule met 2x C6, 2x C4, 2x C0 en B6, en hoopte vanuit de derde divisie te kunnen stijgen. Ze won uiteindelijk 3 matchen tegen 2x C6 en C4 en verloor tegen C4, 2x C0 en B6. Van deze verloor ze er drie heel nipt in de belle. Emily kende jammer genoeg een mindere dag, maar zal volgende keer nog gemotiveerder zijn om te stijgen.

Jelle slaagde er zondag in om vier van zijn 7 matchen te winnen. Hij begon niet goed door direct in de belle te verliezen tegen een E2. De volgende 3 matchen won Jelle vrij makkelijk tegen 2 E6'en en een E2, die uiteindelijk 1ste werd.De 5de match verloor hij in de belle tegen een D4 en ook de volgende match verloor hij tegen een E0 met 1-3.Gelukkig kon Jelle wel zijn laatste match tegen een E0 met 3/0 winnend afsluiten.Al bij al was Jelle wel tevreden over zijn dag.

Maeve speelde in de poule bij de miniemen 1 (div 5). Ze is uiteindelijk 2de geworden. Ze heeft tegen 3 D2’s en 2 D4’s gewonnen en verloren tegen 2 D0’s. De laatste match tegen een D0 had ze eigenlijk moeten winnen, maar ze verloor deze met 11-9 in de belle. Desondanks eindigt ze toch op een mooie tweede plaats wat haar promotie oplevert naar een hogere reeks.