Provinciaal criterium jeugd

5 oktober 2014 door LAMPROYE Jolien

Met maar liefst 26 spelers trok het Meerdaallegioen naar Diest voor het provinciaal criterium jeugd. En dat zorgde voor heel veel knappe prestaties. En overzichtje.

Bij de allerjongsten was het Maya de enige deelneemster bij de benjamin meisjes, wat haar meteen een gouden plak bezorgde. Zij speelde onder andere tegen Mirte, die vierde werd bij de pre-miniemen. Diezelfde reeks werd gewonnen door Katie. Maarten had op zijn eerste tornooi vooral veel plezier bij de benjamin jongens. 

Mattijs schopte het met aanvallend tafeltennis tot in de finale bij de pre-miniemen en in dezelfde reeks pakte Yamam brons. Bij de miniemen was het podium bijna helemaal rood gekleurd: Jelle won de reeks in de finale tegen Wout, die in de halve finales Jules had verslagen in een spannende belle. Ook bij de miniemen meisjes was het Meerdaal die met de hoofdprijzen ging lopen: goud voor Sofie en zilver voor Maeve. Annabel won de reeks kadetten meisjes zonder tegenstand. Bij de kadetten jongens won Yordi de finale in een thriller tegen Pieter Backx: 15-13 in de beslissende set.

De juniors van dienst waren Toon en Alexander, zij vochten het brons onder elkaar uit, met Toon als overwinnaar. Kiara stootte op bijzonder sterke tegenstand, al pikte ze toch een setje mee tegen Marie Maesen, A15! Emily speelde in dezelfde reeks en won het onderonsje tegen Kiara. Jimmy maakte brandhout van zijn tegenstanders bij de -21 en verloor geen set. 

Bij de veteranen was Dirk de enige vertegenwoordiger van Meerdaal, maar hij deed dit met verve: ook hij verloor geen set.

Een geslaagde dag die 17 keer eremateriaal opleverde en heel wat nominaties voor de Vlaamse kampioenschappen. Dit alles met fiere coaches en ouders tot gevolg. Proficiat aan alle spelers! Foto's volgen later.