NJC kwalificaties

15 september 2014 door LIEVENS Nele

Gisteren deden Jelle, Sofie, Maeve en Kevin mee aan de kwalificaties van het Nationaal Jeugdcriterium.

Verslag door coach Joachim.

Jelle verloor zijn allereerste match van de dag met 3-1 van Kevin in een spannende, maar niet zo'n goede match. Zijn volgende match tegen een E6 won hij vlot en tegen de C6 kon hij een setje meepikken, waardoor hij 3e in zijn poule werd.
In de volgende 2 poules won hij al zijn matchen met heel goed spel (overwinning tegen oa D4). Uiteindelijk eindigde hij (door pech met zijn loting van zijn eerste poule) op de 33e plaats.
Kevin won tegen Jelle en de E6 en verloor ook tegen de C6. Ook daarna ging het enkel bergop en won hij ook al zijn matchen en zijn 2 poules om zo op de 17e plaats te eindigen.

Maeve begon heel goed aan het tornooi met winst in haar poule na het verslaan van oa 2 D0. In de volgende poule wist ze nog 1 match te winnen om zo voor plaats 9-12 te mogen spelen. Dan was haar vat leeg en kon ze geen match meer winnen en eindigde ze op de 12e plaats.

Sofie begon goed in haar poule met winst in alle matchen. De volgende poule had ze wat pech met de loting toen ze met een c0 werd ingedeeld. Tegen deze verloor ze, maar de rest won ze. Daardoor mocht ze voor plaats 5 spelen. Met 1 nederlaag en 2 overwinningen kwam ze gelijk met twee andere speelsters en was het sets tellen. Daar kwam ze als beste uit en eindigde ze op een mooie 5e plaats.